Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2013 19:22 - Абсолютен рекорд на радиационния гама фон за Варна и Емине
Автор: bashtata Категория: Регионални   
Прочетен: 3701 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Абсолютен рекорд на радиационния гама фон за Варна и Емине
Тъкмо похвалих ИАОС за своевременното даване на информация и в празничните дни freeforum.politolozi.com/index.php и на 1.6.2013 от официалната им страница свалих данни с рекордна стойност за пунктовете Варна и Емине. Голямо превишение имаше и за Калиакра, но то не превишаваше най-високата стойност за този пункт 


image


На таблицата по-долу са дадени превишенията на данните за пунктовете в проценти спрямо средните за съответния пункт стойности за 1, 2, и 3 юни.


imageimage


Червените чуденки показват местата, където трябваше да проследим развитието на този процес в следващите два дни. Ахтопол нямаше данни за 1.6.2013, но съм го подчертал т.к. имам основание да смятам, че превишението се отнася за пунктовете покрай морето. За съжаление за 2 и 3 юни освен, че не се появиха данни за Ахтопол "изчезнаха" и данните за интересуващите ни Варна, Калиакра и Емине.
На страницата на ИАОС има указание:
В станциите, за които е посочено „ n/a” има технически проблем

Отивам на страницата на АЯР www.bnsa.bas.bg/bg/emergency/radgamma_background 

Както можеше да се очаква имаме данни за 3.6.2013г


image



Разочарованието е още по-голямо: Тук отсъстват и данните за Козлодуй. 
Иди , че не бъди мнителен!

Забележката за техническите проблеми може да се уважи за едно денонощие и за един пункт, но едновременно да откажат четирите пункта на морето и то когато последните данни са за значително превишение е повече от обезпокоително. Ако апаратура предназначена да работи в условия на ядрен инцидент отказва при нормални условия, на какво можем да разчитаме.

Очевидно, че освен граждански контрол над властта си остава наложителния технически контрол над "контролиращите органи"


 



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radamaya - дали има нещо общо с пясъчния дъжд?
03.06.2013 19:49
......
цитирай
2. bashtata - radamaya - дали има нещо общо с пясъчния дъжд?
03.06.2013 23:31
По-скоро -НЕ. В останалите пунктове има даже намаление. Причината е свързана с морето, но каква е трябва да кажат специалистите, а те са вдигнали границата на естественото до ниво, което никога не е достигано за 8 години публикувани данни.
цитирай
3. watchtowerman - Чудя се дали не се е случило "нещо",
04.06.2013 08:09
чрез което да е въздействано върху населението в нашата съседка Турция. Завишаването съвпада по време на избухването на напълно неочакваните, спонтанни и протести на населението. Колкото до нашето население имам лични впечатления на неочаквани, спонтанни смъртни случай в района, където живея...
цитирай
Търсене