Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2011 14:48 - Отново за информираността
Автор: bashtata Категория: Регионални   
Прочетен: 1864 Коментари: 0 Гласове:
0



Кабинетът в Япония призна, че е крита информация за аварията в АЕЦ „Фукушима 1”
www.blitz.bg/news/article/107154



      Рaзбира се, че всяка позиция, щадяща психиката на хората е погрешна, ако поради неинформираност са поели за няколко часа, няколко годишни дози радиация, която е можело да си спестят, като останат в къщи или се изнесат бързо от района.
  Подобно е и информирането ни сега. Вместо закъснялата и липсваща за празничните дни иформация за радиационния гамафон, можеше да ни кажат, че има инцидент и измереното превишение в района около централата е 5% от средното за месеца. Тогава изказванията на учените могат да бъдат достатъчно аргументирани, а и хората сами да решат доколко това е много или малко за тях.
   Още повече това важи за радиоактивни вещества, които са от чисто техногенен произход. Непрекъснато ни цитират "нормативни актове"   www.ncrrp.org/ , съгласно които измерените стойности са стотици хиляди пъти по-малки, но никой не съотнася измереното с нулевото присъствие на веществото в естествената (неповлияна от човека) природа, когато и най-малкото наличие ще се равнява на безкрайно превишение.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене